Boekhandel Broese verhuist na 40 jaar naar oude postkantoor op de Neude

26-06-2019

Broese Boekverkopers is een van de grootste boekhandels in Nederland en heeft in Utrecht een geschiedenis in boekverkoop die teruggaat naar 1845. De boekhandel is ruim 40 jaar gevestigd aan de Stadhuisbrug en daarmee een begrip in Utrecht en omgeving. De boekhandel kiest nu voor de Neude 'om een vernieuwende boekhandel neer te zetten in dit monumentale pand'. Broese betrekt in totaal circa 1550 vierkante meter. 

De verhuizing van Broese naar de Neude is verrassend, omdat eerdere gesprekken hierover tussen eigenaar Erik en Sandra van Doorn en de gemeente stuk liepen. De eigenaren zijn dan ook blij dat het tóch is gelukt. ,,Het is prettig dat de gewaardeerde samenwerking met de bibliotheek op deze wijze weer onder één dak voortgezet kan worden. We kijken ernaar uit op deze inspirerende locatie een onderscheidende boekhandel voor de stad Utrecht neer te zetten, zowel in formaat als in kwaliteit zoals die sinds jaar en dag van ons wordt verwacht.''

Het voormalige postkantoor wordt door ASR momenteel omgebouwd tot een multifunctioneel complex, waarin ook de nieuwe Centrale Bibliotheek, foodmarkt van Albert Heijn, diverse winkels en horeca worden gevestigd.